با این تفاوت که در صف نان، هرکسی چند دقیقهای در صف میایستد ولی در صف بنزین، گالن به دستها سرشان را پایین انداخته و به راحتی بنزین میزنند. حال آنکه صف خودروهای پشت سر آنها گاهی به چندصدمتر نیز میرسد.
به هر حال معلوم نیست در شرایطی که برخی رانندهها ترجیح میدهند با این افراد درگیر نشوند چرا مسؤلان جایگاه هیچ توجهی به جلوگیری از این حرکت گالنبه دستها نمیکنند. به هر حال هر فروشندهای مسئول اداره محل کار خود است و باید نظم و ترتیب را در آنجا رعایت کند. حال آنکه برخی کارگران جایگاههای سوخت افرادی را که گالن به دست دارند به رانندهها ترجیح میدهند و کار آنها را زودتر راه میاندازند.
نیزههای یخی
هنوز زمستان شروع نشده برخی از مناطق سرد میزبان قندیلهای تیزی هستند که برای برخی عکاسها سوژه، برای کودکان وسیله بازی و برای خودروها و سرنشینان آنها آلت قتل محسوب میشوند. این قندیلها در جادههای مناطق مرتفع با تابش خورشید از جای خود کنده شده و به زمین سقوط میکنند.
برای نمونه در برخی تونلها قندیلها حتی از سقف خودروها نیز عبور کرده و سقف را سوراخ میکنند. بنابراین در شرایطی که به نظر میرسد برای حفاظت از جان مسافران مناطق مرتفع، تمهیدات بسیاری اندیشیده شده است به نظر برخیاز شهروندان بهتر است مسؤلان، فکری هم به حال این قندیلهای منتظر سقوط بکنند تا دیگر جای نگرانی بابت آنها وجود نداشته باشد. البته ساکنان منازل مسکونی و غیره نیز باید برای جلوگیری از سقوط این نیزههای یخی اقدام کنند.
احترام به عابران
در شماری از کشورهای جهان از سالها پیش دستگاههایی بر سر تقاطعها نصب شده است که امکان کنترل دستی ترافیک را برای عابران فراهم میکند. به این معنی که عابران در صورت خلوت بودن خیابان، میتوانند با فشردن دکمهای، چراغ راهنما را برای رانندگان خودروها قرمز کرده و از عرض خیابان عبور کنند.
این در حالی است که این اواخر در کشور ما هم این طرح موفق به اجرا درآمده است اما متاسفانه در اغلب موارد این دستگاهها فرمان عابران را اجرا نمیکنند. به بیان بهتر تنها عابران با مشاهده این دستگاهها از احترامی که برای آنها در نظر گرفته شده است غرق در لذت و غرور میشوند اما هرچه دکمه را میفشارند باز هم این خودروها هستند که به سرعت با توجه به سبز بودن چراغ از مقابلشان عبور میکنند.
این در حالی است که به خصوص در تاریکی شب استفاده کارآمد از این دستگاهها میتواند برای عابران موثر باشد و لازم نیست آنها بیدلیل برای سبز شدن چراغ در خیابانی که به ندرت از آن خودرو عبور میکند، منتظر بمانند.
آب به جای جارو
یکی از مشکلات امروزی که در همه جای دنیا فراگیر شده، کمبود آب است که روز به روز هم حادتر میشود. این در حالی است که شهروندان میتوانند با جلوگیری از برخی اقدامات غیرضروری تا حدودی با این مشکل مقابله کنند. برای مثال شست و شوی پارکینگ ساختمانها یکی از این موارد است.
در برخی از ساختمانها به جای جارو کردن زبالهها و گرد و خاک پارکینگ از فشار آب برای تمیز کردن پارکینگ استفاده میشود و با توجه به مساحت زیاد پارکینگها واضح است که آب زیادی مصرف میشود.
این در حالی است که میتوان با جارو یا استفاده از تی این اقدام را انجام داد تا آب کمتری مصرف شود. گفتنی است در برخی ساختمانها این عمل به صورت روزانه تکرار میشود که اسراف در مصرف آب را دوچندان میکند. به هر حال از آنجا که بسیاری از مردم دسترسی به آب شرب ندارند مصرف بیرویه آب هیچ توجیه منطقی ندارد.